Recepty z naší kuchyně

Pomazánky v MŠ

Představujeme Vám pomazánky, které dostávají děti ke svačinkám. Základem pomazánek v 95 % je lučina, almete, pomazánkové máslo a tvaroh. Pouze v některých případech používáme jako základ klasické máslo. Margaríny nepoužíváme.

ALPSKÁ (hořčice, jarní cibulka, kmín, celer, sl. paprika)

BALATONSKÁ (cibulka s natí, paprika, kmín)

BALKÁNSKÁ (cibule, steril. červené fazole, rajský protlak)

BULHARSKÁ (vařené hovězí maso, vař. brambory, ster. okurky, hořčice, cibule)

CEPÍKOVA TUŇÁKOVKA ( tuňák ve vl. šťávě, zakys. smetana)

ČERVENÁ CEPÍKOVA POMAZÁNKA ( bílé fazole v tomatě, pažitka)

GRÓNSKÁ ( celer, soj. šunka, česnek, vejce)

HANÁCKÁ SÝROVÁ ( cibule, olom. tvarůžky, cibulka)

HANÁCKÁ ZE SARDINEK (sardinky ve vl. šťávě, vejce, paprika, cibule)

HORALSKÁ (soj. šunka, vejce, kys. okurka)

CHODSKÁ SÝROVÁ (eidam, jablko)

KOZÁCKÁ POMAZÁNKA (olejovky v tomatě, cibule, vařené brambory)

MLSNÝ OVČÁK (eidam, pažitka, sl. paprika)

MOZAIKOVÁ (steril. hrášek, červená cibule, ředkvičky, mrkev)

NÁMOŘNICKÁ BAŠTA ( sardinky ve vl. šťávě, celer, rajče, paprika)

POMAZÁNKA RYCHLÁ (soj. šunka, nivové pom. máslo)

POMAZÁNKA TUTI-FRUTI (soj., šunka, kunovjanka, vejce)

RYCHLÁ ZELENINOVÁ ( celer, mrkev, cibule, ster. okurky)

SVĚŽÍ ZELENINOVÁ (rajčata, cibule, paprika, eidam)

SÝROVÁ S PROTLAKEM (sýr eidam, petrželová nať, pažitku, rajč. protlak)

UZENÁŘSKÁ POMAZÁNKA (soj. šunka, cibule, pečená paprika)