Co se u nás vaří
Pomazánky v MŠ
Představujeme Vám pomazánky, které dostávají děti ke svačinkám. Základem pomazánek v 95 % je lučina, almete, pomazánkové máslo a tvaroh. Pouze v některých případech používáme jako základ klasické máslo. Margaríny nepoužíváme.
ALPSKÁ (hořčice, jarní cibulka, kmín, celer, sl. paprika)
BALATONSKÁ (cibulka s natí, paprika, kmín)
BALKÁNSKÁ (cibule, steril. červené fazole, rajský protlak)
BULHARSKÁ (vařené hovězí maso, vař. brambory, ster. okurky, hořčice, cibule)
CEPÍKOVA TUŇÁKOVKA ( tuňák ve vl. šťávě, zakys. smetana)
ČERVENÁ CEPÍKOVA POMAZÁNKA ( bílé fazole v tomatě, pažitka)
GRÓNSKÁ ( celer, šunka, česnek, vejce)
HANÁCKÁ SÝROVÁ ( cibule, olom. tvarůžky, cibulka)
HANÁCKÁ ZE SARDINEK (sardinky ve vl. šťávě, vejce, paprika, cibule)
HORALSKÁ ( šunka, vejce, kys. okurka)
CHODSKÁ SÝROVÁ (eidam, jablko)
KOZÁCKÁ POMAZÁNKA (olejovky v tomatě, cibule, vařené brambory)
MLSNÝ OVČÁK (eidam, pažitka, sl. paprika)
MOZAIKOVÁ (steril. hrášek, červená cibule, ředkvičky, mrkev)
NÁMOŘNICKÁ BAŠTA ( sardinky ve vl. šťávě, celer, rajče, paprika)
POMAZÁNKA RYCHLÁ ( šunka, nivové pom. máslo)
POMAZÁNKA TUTI-FRUTI ( šunka, kunovjanka, vejce)
RYCHLÁ ZELENINOVÁ ( celer, mrkev, cibule, ster. okurky)
SVĚŽÍ ZELENINOVÁ (rajčata, cibule, paprika, eidam)
SÝROVÁ S PROTLAKEM (sýr eidam, petrželová nať, pažitku, rajč. protlak)
UZENÁŘSKÁ POMAZÁNKA ( šunka, cibule, pečená paprika)